De vlinder

Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een vrouw zat uren te kijken hoe de vlinder haar lijf door de kleine opening probeerde te worstelen. Op een gegeven moment leek het of de vlinder geen vooruitgang meer boekte. Het leek of zij niet verder kon dan zij gekomen was.

De vrouw besloot de vlinder te helpen: zij pakte een schaar en opende de cocon. De vlinder kwam er nu een stuk makkelijker uit. Maar de vlinder had een verweerd lijf. Ze was klein, met verschrompelde vleugels.
De vrouw bleef kijken want zij verwachtte dat de vleugels zich elk moment zouden openen en groter en steviger zouden worden zodat ze het lijf konden dragen.

Er gebeurde helemaal niets! Integendeel, de vlinder leefde haar leven al strompelend. Ze kon zich slechts bewegen met haar verweerde en verschrompelde vleugels. Ze heeft nooit kunnen vliegen.

De vrouw was vol liefde en goede bedoelingen, maar begreep niet dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om er uit te komen, de natuurlijke weg was om het vocht vanuit het lijf in de vleugels te persen, zodat zij gereed zou zijn om te vliegen zodra zij de cocon had verlaten.

Soms, zijn worstelingen precies wat we nodig hebben in het leven. Als we ons leven zonder obstakels zouden leven zouden we kreupel raken. We zouden niet zo sterk zijn als we moeten zijn. We zouden nooit kunnen vliegen.

Reacties zijn gesloten.